• Hrvatski
 • English
 • Uzgajivačnica britanskih kratkodlakih mačaka • Uzgajivačnica Britanskih kratkodlakih mačaka

  Upoznajte Beauty of Freya obitelj

  Uzgajivačnica Britanskih kratkodlakih mačaka

  Naša najveća ljubav su naše mace, zato smo se i počeli baviti najljepšim hobijem na svijetu-našim macama!

  Prezentiranje mačke na izložbi mačaka. Uzgajivač drži mačku na rukama
  Marina Han na izložbi

  Mace su u mom životu već punih 20 godina i moram priznati da ta ljubav ne blijedi nego se samo povećava s godinama. Tu ljubav uspjela sam prenjeti i na mog supruga, tako da sada zajedno uživamo u njihovoj ljepoti.

  Naša mala uzgajivačice puna veselja počela je egzistirati od 2006 godine kada smo se odlučili nabaviti prvu uzgojnu macu. Želja nam je bila nabaviti macu koja je kratke dlake, mirne naravi i nadasve mačku cijele familije. Istraživači po internetu pronašli smo britansku kratkodlaku macu i to je bila ljubav na prvi pogled! Nakon upoznavanja s pasminom preko interneta, otišli smo na izložbu da se izbliza upoznamo s pasminom i tu smo shvatili da je to vrsta mace za našu familiju. Pravi mali plišani medo. Imali smo sreće što po našu prvu macu nismo morali ići daleko tj. u Zagrebu smo pronašli prekrasnu uzgajivačicu, punu ljubavi iz koje je potekla i naša prva mezimica, čokoladna kornjačevina.

  Dalje su se stvari odvijale normalnim slijedom. Zaredale su se izložbe na kojima smo upoznali mnogo ljubitelja mačaka i tako smo ušli u jedan novi svijet. U vrlo kratkom vremenu odlučili smo nabaviti mužjaka, no na njega smo čekali gotovo godinu dana. Napokon je našim mukama došao kraj jer smo prekrasnog lila dečka pronašli u Češkoj.

  Mace su naš život, naši ljubimci i prijatelji.

  Marina Han

  Kako smo na izložbama uvidjeli da se britanske mace nalaze u mnogim bojama i varijetetima, odlučili smo da ćemo u našu uzgajivačicu unijeti boje. Tako sada naš uzgoj krase mace u različitim bojama koje nam daju i mačiće u istim bojama, pa bi smo mogli reći da nam u kući ne “fali” boja.., a u kolovozu 2010 naša obitelj proširila se za jednog ljudskog člana, našu prekrasnu curicu Helenu.

  Helena, Marina i Robert

  Pogledajte video