Uzgajivačnica britanskih kratkodlakih mačaka • Uzgajivačnica Britanskih kratkodlakih mačaka
Paw Academy Awards G1Cours badge Paw Academy Awards G1Cours badge

Novosti iz uzgajivačnice

Novosti iz uzgajivačnice

Uzbuđeni smo što vam možemo donjeti najnovije vijesti i ažuriranja vezanih uz neše ljubimce. Naše su mačke bile zaokupljene novim objavama, fotografijama i videozapisima. Obavezno provjerite našu web stranicu za najnoviji sadržaj. Hvala vam na kontinuiranoj podršci!

Zašto mačke predu?

Mačke su jedni od najpopularnijih kućnih ljubimaca na svijetu, a njihovo predenje jedna je od stvari koja ih čini toliko posebnima. Ako vam se ikada mačka sklupčala u krilu i počela presti, znate da nema ništa slično.

Helena i mačke by HTV

Naša najmlađa uzgajivačica ispričala je i pokazala kako ona brine o svojim velikim i malim macama. Priču iz njezine perspektive pogledajte u ovoj kratkoj emisiji koju je snimila HTV. Zahvaljujemo ekipi dječjeg programa HTV 2.

Snimanje za emisiju Luka i prijatelji

Dio emisije Luka i prijatelji o kućnim ljubimcima točnije o macama sniman je kod nas. Vladalo je veliko uzbuđenje, ponajviše kod Helene koja nije mogla vjerovati da joj je Luka Bulić došao u posjetu.

Marinina mačkopriča

Marinina mačkopriča je kratak filmić o nama, našim macama i našem životu koji je neraskidivo vezan uz njih. Filmić je snimljen u sklopu izložbe “O životinjama i ljudima” Etnografskog muzeja grada Zagreba.

Britanke nisu mačak u vreći

U posjetu nam je došao magazin za ljubitelje životinja “njuškica.com”. Željeli su napraviti članak o britanskim kratkodlakim mačkama. Mace su znale da se događa nešto posebno pa su se tako i ponašale.

Reklama za SIMPU – imaš gigu?

Prije par dana krenula je Simpa reklama, no ovaj puta jedna od zvijezda ove reklame bila je naša malena THE ROUGH mica – plava kornjačevina bikolor. Hrabro je podnjela gužvu i hrpu nepoznatih ljudi <3 ...

Reklama za španjolsku banku

“Cat lady please bring the cat” pozove režiser gledajući u mom pravcu. Pročelja kuća su potpuno crvena od svijetla vatrogasnog vozila. Junakinja stoji nasred ulice i drži Milenog u šljemu, …

Izložba Secret CATS People

Sudjelovanje u snimanju fotografija za izložbu Secret CATS People fotografkinje Sanje Baljkas bio je izniman doživljaj. Ovom izložbom Sanja Baljkas željela je prikazati karakterne osobine mačaka…

Snimanje nove reklame za tomato

Snimanje reklame je situacija u kojoj nikada ne znate što će se dogoditi slijedeće. Ako u tu varijablu unesete još i mačku neki režiseri strepe za ishod i dužinu trajanja snimanja.

Mačke Beauty of Freya u reklami Tomato

Teško je reći što je veće zadovoljstvo, snimanje sa mačkama ili gledanje gotovog materijala prilikom prikazivanja na televiziji. Mace su bile super, poslušne, mirne, umiljate i sama ekipa na snimanju se čudila koliko su strpljive.

Umberto kao filmska zvijezda

Presretni smo, konačno je stigla informacija da je reklama spremna i već je na You Tube-u, a krase ju mace iz hrvatske felinologije.
Naš maleni Berti je zvijezda.

Mačke i otrovne sobne biljke

Gotovo da nema osobe koja ne voli ukrasiti svoj stan lončanicom ili kiticom cvijeća. No ako imamo kućne ljubimce ili malu djecu, potreban nam je izuzetan oprez u odabiru cvijeća, jer su gotovo sve najatraktivnije biljke vrlo otrovne.

Krv – hrana života

Od vremena prije sjećanja, krv je obavijena velom misterije. Istina je da niti mi, niti naši ljubimci bez nje ne možemo živjeti. Što napraviti kada iz nekog razloga Vašoj mački zatreba ta dragocjena tekućina?

Mokraćni kamenci

Jedna od funkcija mokraćnog sustava je izbacivanje tijelu suvišnih tvari u tekućem obliku. Međutim neki nepotrebni minerali su slabo topljivi i mogu se udružiti u kristale. Ako je vrijeme izbacivanja kristala iz mokraćnog sustava produženo, onda se kristali mogu spojiti u veće formacije i tada se zovu KAMENCI ili UROLITI.

Krpelji

Krpelji su parazitske grinje čija se veličina kreće od 0,2 do 1,5 cm. U prirodi su rasprostranjeni vrlo široko. Ima ih u našim ravničarskim ili brdskim šumama, ali i uz polja, u vrtovima, živicama, okućnicama.