Mačići britanskih kratkodlakih mačaka

Malene plišane loptice. Mačići britanskih kratkodlakih mačaka poznati su u svijetu mačića kao plišani medvjedići. Čim se izlegu izrazito su kompaktni sa okruglim glavama. Kako rastu njihovo “baby” krzno izgleda kao gusta pahuljica. Izrazito su mazni, a najviše uživaju uz svoju mamu te na rukama svojih uzgajivača i udomitelja.

O mačićima britanskih kratkodlakih mačaka

Većina udomitelja više voli udomiti malog mačića nego odraslu mačku. Uvriježeno je mišljenje da je malog mačića lakše prilagoditi novoj okolini i sebi, dok starije mačke već imaju izgrađenu osobnost i teže se prilagođavaju. Međutim vrlo je važno znati da što duže mali mačići ostanu uz njihovu majku njihov imunitet biti će jači, a oni će kad malo odrastu oponašanjem odrasle mačke usvojiti određena znanja npr. korištenje mačjeg wca, grebanje po grebalic itd. U tom najranijem dobu odrastanja mačića i uzgajivač ima važnu ulogu socijalizatora. Mi u uzgajivačnici Beauty of Freya puno pažnje posvećujemo upravo ovom periodu odrastanja mačića. Tako socijalizirani mačići su redom staloženi i privrženi prvo nama uzgajivačima, a kasnije i udomiteljima.

Mi u uzgajivačnici Beauty of Freya veliku pažnju posvećujemo socijalizaciji.

Naši mačići ne mogu napustiti uzgajivačnicu prije minimalno navršenih  3 mjeseca starosti. Do tada mačići usvoje sva potrebna znanja i vještine te budu socijalizirani za ugodan boravak u svojoj novoj obitelji. Na vama je samo da se nastavite brinuti o njima i da ih pazite i mazite.

Karakter britanskih kratkodlakih mačića određuje više faktora od kojih su najvažniji genetske osobine koje nasljeđuje od roditelja te ponašanje i socijalizacija uzgajivača. Mačić je već rođenjem predodređen za određen oblik ponašanja i može se predvidjeti promatrajući njegove roditelje. Udomitelji takvo ponašanje mogu korigirati do određene mjere ali ga isto tako mogu i potvrditi u neželjenom smjeru, međutim veći dio karaktera mladog mačića je u trenutku kada ga novi udomitelj preuzme, već formiran.

Mačića u svakom slučaju treba odgajati i jasno i nedvosmisleno mu pokazati što je prihvatljivo ponašanje, a što nije. Mačići britanskih kratkodlakih mačaka su izuzetno inteligentni i vrlo brzo mogu naučiti što se od njih očekuje. Druga stvar je da li će to odlučiti i prihvatiti.

Mačići britanskih kratkodlakih mačaka iz milja zvani plišani medvjedići imaju izrazito kompaktnu i okruglu glavu već od samog početka. Krzno im je kratko i gusto kao gusta pahuljica, a na izgled mora izgledati zdravo i čisto. Šapice su im kratke i bucaste. Oči nakon što ih otvore moraju biti sjajne, a uši kratke, čiste i bez sekreta.

Slobodni mačići iz uzgoja Beauty of Freya

(kliknite na sliku za uvećanje)

Trenutno nemamo slobodnih mačića

Neki od mačića iz uzgoja Beauty of Freya

(kliknite na sliku za uvećanje)