Mačići britanskih kratkodlakih mačaka

Malene plišane loptice. Mačići britanskih kratkodlakih mačaka poznati su u svijetu mačića kao plišani medvjedići. Čim se izlegu izrazito su kompaktni sa okruglim glavama. Kako rastu njihovo “baby” krzno izgleda kao gusta pahuljica. Izrazito su mazni, a najviše uživaju uz svoju mamu te na rukama svojih uzgajivača i udomitelja.

O mačićima britanskih kratkodlakih mačaka

Većina udomitelja više voli udomiti malog mačića nego odraslu mačku. Uvriježeno je mišljenje da je malog mačića lakše prilagoditi novoj okolini i sebi, dok starije mačke već imaju izgrađenu osobnost i teže se prilagođavaju. Međutim vrlo je važno znati da što duže mali mačići ostanu uz njihovu majku njihov imunitet biti će jači, a oni će kad malo odrastu oponašanjem odrasle mačke usvojiti određena znanja npr. korištenje mačjeg wca, grebanje po grebalic itd. U tom najranijem dobu odrastanja mačića i uzgajivač ima važnu ulogu socijalizatora. Mi u uzgajivačnici Beauty of Freya puno pažnje posvećujemo upravo ovom periodu odrastanja mačića. Tako socijalizirani mačići su redom staloženi i privrženi prvo nama uzgajivačima, a kasnije i udomiteljima.

Mi u uzgajivačnici Beauty of Freya veliku pažnju posvećujemo socijalizaciji.

Naši mačići ne mogu napustiti uzgajivačnicu prije minimalno navršenih  3 mjeseca starosti. Do tada mačići usvoje sva potrebna znanja i vještine te budu socijalizirani za ugodan boravak u svojoj novoj obitelji. Na vama je samo da se nastavite brinuti o njima i da ih pazite i mazite.

Karakter britanskih kratkodlakih mačića određuje više faktora od kojih su najvažniji genetske osobine koje nasljeđuje od roditelja te ponašanje i socijalizacija uzgajivača. Mačić je već rođenjem predodređen za određen oblik ponašanja i može se predvidjeti promatrajući njegove roditelje. Udomitelji takvo ponašanje mogu korigirati do određene mjere ali ga isto tako mogu i potvrditi u neželjenom smjeru, međutim veći dio karaktera mladog mačića je u trenutku kada ga novi udomitelj preuzme, već formiran.

Mačića u svakom slučaju treba odgajati i jasno i nedvosmisleno mu pokazati što je prihvatljivo ponašanje, a što nije. Mačići britanskih kratkodlakih mačaka su izuzetno inteligentni i vrlo brzo mogu naučiti što se od njih očekuje. Druga stvar je da li će to odlučiti i prihvatiti.

Mačići britanskih kratkodlakih mačaka iz milja zvani plišani medvjedići imaju izrazito kompaktnu i okruglu glavu već od samog početka. Krzno im je kratko i gusto kao gusta pahuljica, a na izgled mora izgledati zdravo i čisto. Šapice su im kratke i bucaste. Oči nakon što ih otvore moraju biti sjajne, a uši kratke, čiste i bez sekreta.

Slobodni mačići iz uzgoja Beauty of Freya

(kliknite na sliku za uvećanje)

Rebel maćić britanske kratkodlake mačke

REBEL Beauty of Freya*HR
Boja: čokoladna kornjačevina
Spol: ženka
Težina: 80 grg
Status: dostupna
Udomitelj: Može biti vaša!

Neki od mačića iz uzgoja Beauty of Freya

(kliknite na sliku za uvećanje)